Correu web ROUNDCUBE – Configuració i Preguntes Freqüents

  1. – Configurar la identitat
  2. – Configurar un missatge automàtic (absència)
  3. – Configurar un filtre de spam/Llista negra de missatges
  4. – Canviar l’interfaç d’usuari
  5. – Configuració de les Carpetes especials
  6. – Configuració de les opcions del servidor
  7. – Importar una llibreta de contactes
  8. – Com buscar en els teus missatges
  9. – Configurar una redirecció de correu

 


1.- Configurar la identitat:
Per configurar la vostra identitat cal que aneu a Configuració (1), al menú Identitats (2), cliqueu en el botó + que hi ha a la part inferior (3) i ja podeu configurar la vostra identitat i la vostra firma (4).

Roundcube- Configurar identitat

 


2.- Configurar un missatge automàtic d’absència:

Per configurar el teu missatge d’absència o un missatge automàtic cal que vagis a Configuració (1), al menú de Filtres (2). Si no tens cap conjunt de filtres creat, crea un clicant el botó + que hi ha a la part inferior (3); en cas de que ja el tinguis passa directament al pas 4. A la columna de filtres afegeix un filtre nou clicant en el botó + de la part inferior (4). A continuació ja pots configurar el filtre:

– posa-li un nom (et serveix per identificar-lo dins del Roundcube)

– tria a quins missatges s’aplicarà aquest filtre. En aquest cas has de triar “tots els missatges”.

– Tria l’acció a fer. En aquest cas: “Respondre amb un missatge”.

– Omple els camps del títol del missatge, el text del missatge, escriu les teves adreces en el camp corresponent (les adreces que et podràs posar són les que tens configurades com a Identitats teves en el menú Configuració → Identitats).

– Tria cada quants dies vols que es repeteixi l’enviament del missatge.

– Guarda el filtre clicant en el botó Guardar que hi ha a la part inferior.

El filtre s’activa automàticament. Per desactivar-lo, has de tornar a aquest menú i marcar l’opció de deshabilitar que hi ha al costat del botó de Guardar.

 


3.- Configurar un filtre de spam/Llista negra de missatges:

Per ficar una adreça de correu en una llista negra per a filtrar els missatges que rebis d’aquesta adreça i no rebre’ls més o eliminar-los directament, cal que vagis a Configuració (1), al menú de Filtres (2). Si no tens cap conjunt de filtres creat, crea un clicant el botó + que hi ha a la part inferior (3); en cas de que ja el tinguis passa directament al pas 4. A la columna de filtres afegeix un filtre nou clicant en el botó + de la part inferior (4). A continuació ja pots configurar el filtre:

– posa-li un nom (et serveix per identificar-lo dins del Roundcube)

– tria a quins missatges s’aplicarà aquest filtre.

– Tria l’acció a fer. En aquest cas: “Moure missatge a”.

– Tria a quina carpeta el vols ficar. Pots escollir la carpeta spam o bé directament a la paperera.

– Guarda el filtre clicant en el botó Guardar que hi ha a la part inferior.

El filtre s’activa automàticament. Per desactivar-lo, has de tornar a aquest menú i marcar l’opció de deshabilitar que hi ha al costat del botó de Guardar.

 


4.- Canviar l’interfaç d’usuari:

Si voleu canviar l’aspecte i organització de l’interfaç del Roundcube teniu disponibles tres apariencies diferents. Les trobareu a Configuració (1), aneu a Preferències (2), i a Interfaç d’usuari (3). Escolliu l’apariència que més us agradi i cliqueu al botó de Guardar a la part inferior per activar-la. En aquesta mateixa pantalla, podeu canviar altres opcions al vostre gust, i les podeu canviar sempre que volgueu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5.- Configuració de les Carpetes especials:

Anant a Configuració (1), Preferències (2), i a Carpetes Especials (3) podeu asignar quines carpetes fa servir el Roundcube com a carpeta d’Entrada, de Sortida, de Spam, d’Esborranys, etc… Un cop hagueu assignat les carpetes que volgueu, clique en el botó Guardar que hi ha a la part inferior de la pantalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6.- Configuració de les opcions del servidor:

Anant a Configuració (1), Preferències (2), i a Configuració del servidor (3) podeu configurar algunes funcions en relació amb el servidor segons les vostres preferències, com per exemple si s’esborra automàticament la paperera en sortir, si el Roundcube mostra o no mostra els missatges marcats per esborrar, etc…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


7.- Importar una llibreta de contactes:

Per importar els teus contactes al Roundcube has d’anar al menú Contactes (1), clicar en el botó Importar (2), seleccionar el fitxer dels teus contactes que vulguis afegir al Rouncube i clicar en el botó Importar (3). Un cop importats clica en el bótó FET I tots els contactes t’apareixeran a la teva llibreta de contactes del Roundcube. Recorda que el fitxer dels teus contactes a importar ha de tenir el format “Vcard”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


8.- Com buscar en els teus missatges:

A dalt a la dreta tens la casella del buscador (1), si cliques sobre la lupa (2) t’apareixeran diferents possibilitats per fer cerques avançades.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


9.- Configurar una redirecció de correu:

Per configurar una redireccó de correu cal que vagis a Configuració (1), al menú de Filtres (2). Si no tens cap conjunt de filtres creat, crea un clicant el botó + que hi ha a la part inferior (3); en cas de que ja el tinguis passa directament al pas 4. A la columna de filtres afegeix un filtre nou clicant en el botó + de la part inferior (4). A continuació ja pots configurar el filtre:

(5) – posa-li un nom (et serveix per identificar-lo dins del Roundcube)

(6) – tria a quins missatges s’aplicarà aquest filtre.

(7) – Tria l’acció a fer. En aquest cas: “Redirigeix el missatge cap a”.

(8) – Escriu l’adreça a on es redirigiran els missatges.

– Guarda el filtre clicant en el botó Guardar que hi ha a la part inferior.

El filtre s’activa automàticament. Per desactivar-lo, has de tornar a aquest menú i marcar l’opció de deshabilitar que hi ha al costat del botó de Guardar.

Redireccio-correu