Com posar pàgines de web pròpies al servidor de Pangea?

Per posar pàgines web a Pangea o actualitzar les que ja hi teniu heu de disposar d’un programa client d’FTP i connexió a Internet.

Prenent com a exemple el programa Filezilla, cal seguir els següents passos: Config-Filezilla

 • 1. Obrim el program i omplim les diverses caixes de text:
  Servidor: ftp.pangea.org
  Usuari: el teu nom d’usuari (login)
  Contrasenya: la teva contrasenya
  Port: 21
  Cliquem en el botó de connexió (cal tenir connexió a Internet).
 • 2. La finestra del programa es dividirà en 6 parts: a la part superior veureu els missatges de connexió amb el servidor, a la part inferior veureu el progrés de la transferència dels fitxers, al centre a la dreta els directoris que tenim a Pangea (a dalt) i els fitxers de cadascun dels directoris (a sota). Al centre a l’esquerra els directoris del vostre PC (a dalt) i a sota els fitxers corresponents al directori seleccionat. Quan us connecteu, per defecte, en l’espai del servidor us trobareu directament a la vostra carpeta d’usuari (/home/nom_usuari/), aquí dins veureu diverses carpetes: logs, webapps, etc. La carpeta que conté les vostres aplicacions web és la que es diu «webapps». Hem d’entrar en ella, i allà trobarem les aplicacions web cadascuna en la seva pròpia carpeta. Seleccionem la carpeta de l’aplicació web que vulguem posar o modificar/actualitzar i cliquem per entrar-hi.
 • 3. Seleccionarem tots els fitxers del nostre PC que volem transferir a Pangea i els arrossegarem amb el ratolí cap a la finestra de la dreta. Immediatament començarà la transferència dels fitxers.
  Recordeu: El fitxer de la primera pàgina de la vostra web s’ha de dir index.htm, index.html, index.php… (segons com sigui la vostra web).
 • 4. Tancarem la connexió FTP amb el botó ‘desconnectar’.
 • 5. Opcional: Enviarem un missatge a suport comunicant l’existència del nou web per tal de posar un enllaç a la primera pàgina del web de Pangea i fer-ne difusió.