Si necessites enviar arxius adjunts de gran mida en els teus correus i utilitzes Thunderbird com a gestor de correu pots emprar aquest connector (Add-on) que es diu “Filelink” per facilitar-te els enviaments de forma mes eficient.

Aquest connector en cas de que vulguis enviar un adjunt de més de 5Mb (o a partir de la mida que tu li indiquis) t’avisarà i et suggerirà usar Filelink per enviar-lo emprant el servei de Nextcloud que tens disponible a Pangea.

 
 

Pots instal·lar el connector “Nextcloud for Filelink” en el menú Eines -> Connectors del teu Thunderbird, per activar-lo cal reiniciar el Thunderbird tal com t’indica.
 
 
 
Un cop reiniciat cal configurar-lo. Per fer-ho ves a Preferencies -> Adjunts.  En la pestanya d’enviament d’adjunts, afegeix el servei de Nextcloud de Pangea.
 
 
 
Configura’l amb les dades següents tal com veus a la imatge:

Proveïdor: Pangea
Url del servidor: https://nextcloud.pangea.org
Port: 443
Usuari: el teu nom d’usuari de Nextcloud
Ruta d’emmagatzemament: pots deixar la que hi ha per defecte, o posar una carpeta que tu hagis creat en el Nextcloud per aquest fi.
Contrasenya per fitxers pujats: si vols que els adjunts que enviis des de Nextcliud estiguin protegits amb contrasenya, l’has d’indicar aqui. D’aquesta manera quan enviis un correu electrònic amb un adjutn ahuràs de dir-li al destinatari quina contrasenya ha d’emprar per descarregar l’adjunt. Si no poses res, el destinari podrà descarregar ‘adjunt simplement clicant en l’enllaç que li apareixerà en el missatge.

Clica en el botó Configurar el compte (Set up Account) i et demanarà la teva contrasenya d’accés al Nextcloud per establir la configuració.

I amb això ja  ho tens configurat. Ja pots començar a fer-lo servir !
 
Quan escriguis un missatge i vulguis adjuntar un fitxer, només has de triar adjuntar amb Filelink…
 

 
 
Recorda que cal tenir activat el servei de Nextcloud a Pangea. Si no el tens encara envia’ns un mail a suport@pangea.org i demana’ns que te l’activem.
 
Aquesta és la web del connector per si necessites més informació:
https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/nextcloud-filelink/

 

Esperem que et sigui útil !
L’Equip de Pangea