Benvolguts/des socis/es,

Recentment està desenvolupant-se una campanya de correus de SPAM/PHISHING que estan causant certa preocupació globalment. Es tracta d’una SUPOSADA EXTORSIÓ en la que t’envien un correu dient-te que tenen una grabació teva (a través de la webcam) filmada mentres visites pàgines web pornogràfiques. Amenacen amb difondre-ho entre els teus contactes si no fas un pagament de diners a través de Bitcoin. Per donar credibilitat a l’atac, *t’envien una antiga contrasenya teva, com a prova de que tenen control del teu ordinador*.

Aquest atac és *fals*. La contrasenya l’han obtingut per altres canals, i compten en que l’ensurt de la gent al veure una contrasenya seva els hi porti a pensar que la resta de afirmacions (que t’han infectat el PC, i que tenen una filmació teva) son certes.

Si reconeixeu la contrasenya com a vostra, us recomanem que la considereu com perduda i que canvieu immediatament les contrasenyes als llocs web en que tingueu comptes. Altrament, podeu ignorar el missatge.

Per a més informació podeu llegir els següents enllaços (Important! La informació en aquests enllaços és bastant correcta, però “et recomanen” que facis servir els seus “serveis antivirus” per a “protegir-te de malware”. No en feu cas, no tenen pinta de ser gaire fiables):

(En castellà) http://blog.estafa-chantaje-webcam.com/post/171376911491/bitcoin-y-rdp-la-nueva-estafa-sexual-por
(En anglés) https://www.techlicious.com/blog/is-the-porn-blackmail-scam-real/

Salutacions cordials,
L’equip de Pangea