Volem fer-vos un petit recordatori al respecte del correu brossa (spam).

Darrerament els spammers estan molt actius i agressius, i malgrat totes les mesures antispam que prenem i la quantitat de brossa que filtrem cada dia, alguns missatges de spam intentant fer-se passar per Pangea i demanant que envieu les vostres contrasenyes o que cliqueu a certs enllaços per conservar el compte, etc… us poden haver arribat a les vostres bústies.

En general els missatges que arriben no són massa bons, es veu clarament que no venen de Pangea, si no d’una altra adreça, estan escrits només en castellà i no molt ben escrits, sovint amb frases inintel·ligibles, i en molts només apareix el nom de Pangea com a signatura i en alguns ni això. Però poc a poc els van millorant i de vegades pot arribar-ne algun que sembli més legitim o pugui prestar-se a confusió. Per això, per evitar confusions i que algú pugui picar us volem posar sobre avís.

Quan rebeu missatges d’aquests tipus, demanant les vostres dades personals, les vostres contrasenyes, o dades bancaries, etc… sospiteu sempre i MAI respongueu. Nosaltres mai us enviarem cap correu d’aquest tipus demanant-vos que ens envieu les vostres contrasenyes. Si rebeu un correu així, no respongueu mai i elimineu-lo de seguida.

I si en algun cas teniu dubtes, abans de respondre, escriviu-nos o truqueu-nos i pregunteu.

Amb una mica de cura entre tots podem millorar la seguretat dels nostres comptes. 🙂

Aprofitem també per recordar-vos el que ja us vam comentar el passat estiu, l’existència d’una campanya de correus de SPAM/PHISHING que s’ha revifat aquestes darreres setmanes i que ja causar certa preocupació globalment en el moment que va començar. Es tracta d’una SUPOSADA EXTORSIÓ en la que t’envien un correu dient-te que tenen una gravació teva (a través de la webcam) filmada mentre visites pàgines web pornogràfiques. Amenacen amb difondre-ho entre els teus contactes si no fas un pagament de diners a través de Bitcoin. Per donar credibilitat a l’atac, *t’envien una antiga contrasenya teva, com a prova de que tenen control del teu ordinador*.

Aquest atac és *fals*. La contrasenya l’han obtingut per altres canals, i compten en que l’ensurt de la gent al veure una contrasenya seva els hi porti a pensar que la resta de afirmacions (que t’han infectat el PC, i que tenen una filmació teva) són certes.

Si reconeixeu la contrasenya com a vostra, us recomanem que la considereu com perduda i que canvieu immediatament les contrasenyes als llocs web en que tingueu comptes. Altrament, podeu ignorar el missatge.

Salutacions,
L’Equip de Pangea