A Pangea llancem el dia 20 de març la campanya “A internet, quan no pagues, el producte ets tu”. Amb una sèrie de vídeos i d’accions comunicatives a les xarxes socials i els mitjans, volem conscienciar del risc que córre la nostra privacitat i la seguretat de les nostres dades quan fem ús de certs serveis gratuïts a internet ja que no només les grans multinacionals (Google, Facebook…) comercien amb elles, sinó que existeixen empreses intermediàries que es dediquen a la vigilància de tot el que fem a internet.

Una realitat que no només té com a conseqüència la invasió del nostre espai personal digital amb publicitat i spam de tot tipus, sinó que pot condicionar l’obtenció o no d’una feina, i pot adquirir tints polítics i malmetre els drets humans quan, tal i com denunciava Amnistia Internacional l’any passat, qualsevol govern o empresa pot filtrar dades de persones segons la seva orientació sexual, raça, gènere, creences o ideologia.

Es fa urgent i indispensable conèixer quines alternatives tenim, i apostar per iniciatives que ofereixen serveis competitius des dels valors de l’economia social i solidària, garantint la nostra privacitat i seguretat i posant a la persona al centre. Per això a Pangea desenvolupem serveis d’allotjament web, mail, gestió de dominis, bases de dades o servidors, amb certificats SSL oferts per LetsEncrypt, l’autoritat de certificació de seguretat web gratuïta, oberta i automatitzada que permet reduir costos i configurar-se i actualitzar-se de manera automàtica.

Pangea, a més, és l’organització catalana pionera i capdavantera en promoure, a través de projectes específics, l’ús estratègic de la xarxa i les TIC al servei de les organitzacions, els moviments i les persones que treballen per la justícia social, els drets de les dones, el desenvolupament sostenible i la diversitat cultural a escala local i internacional.Un d’aquests projectes, eReuse, és actualment motor de l’ecosistema d’innovació i economia circular i col·laborativa català amb un conjunt d’eines tecnològiques i de gestió desenvolupades de forma comunitària que tenen l’objectiu de reutilitzar dispositius electrònics garantint sempre el seu reciclatge final i la cadena de custòdia de tot el procés.

Pangea som una organització independent i sense ànim de lucre que funciona de forma horitzontal i democràtica des de 1993. Proveïm serveis d’internet de qualitat, amb total seguretat i independència, a 300 organitzacions i 400 persones que paguen una quota anual sostenible per remunerar de forma digna el nostre equip de treball i recolzar campanyes i projectes socials de forma solidària. Tenim servidors segurs, ubicats a Barcelona, on allotgem dominis, webs, correus i arxius i gestionem llistes de distribució i serveis de notícies, garantint el compliment de la Llei Orgànica de Protecció de Dades espanyola.

Per a més informació dels serveis i principis de funcionament de Pangea, visiteu la nostra nova web: www.pangea.org