Us escrivim per fer-vos un petit recordatori al respecte del correu brossa (spam).

Ja fa temps que els spammers estan molt actius i agressius, i malgrat totes les mesures antispam que prenem i la quantitat de brossa que filtrem cada dia, alguns missatges  de spam intentant fer-se passar per Pangea i demanant que envieu les vostres contrasenyes  o que cliqueu a certs enllaços per conservar el compte, etc… us poden haver arribat a les vostres bústies.

En general els missatges que arriben no són massa bons, es veu clarament que no venen de Pangea, si no d’una altra adreça, estan  escrits només en castellà i no molt ben escrits, sovint amb frases inintel·ligibles, i en molts només apareix el nom de Pangea com a signatura i en alguns ni això. Però aquests darrers dies ha començat a arribar un que està força ben fet. Està en català, ben escrit, porta el nom de Pangea en el remitent encara que l’adreça del remitent no és de Pangea, i fa referència a la bústia de correu. És com aquest que us posem a continuació.


Subject: Missatges sortints/entrants
Date: 06 Jun 2024 06:28:42 +0200
From: Pangea <tlhulver@ctcis.net>
Reply-To: noreply@pangea.org
To: usuari@pangea.org

Hola “usuari”,Això és per notificar-vos que la vostra bústia ha superat el límit d’emmagatzematge. Tot el correu entrant i sortint estarà pendent si no actualitzeu la vostra bústia. Per evitar-ho, { feu clic aquí www.pangea.org} per actualitzar la vostra bústia de correu.

Servidor de correu.

 

Creiem que aquest missatge pot prestar-se a  confusió i per això, per evitar confusions i que algú pugui picar us volem posar sobre avís.

Quan rebeu missatges d’aquests tipus, demanant les vostres dades personals, les vostres contrasenyes, o dades bancaries, o que cliqueu en algun enllaç per evitar que se us bloquegi el compte, o per verificar el compte de correu o per descarregar missatges pendents, etc… sospiteu sempre i MAI respongueu.  Nosaltres mai us enviarem cap correu d’aquest tipus demanant-vos que ens envieu les vostres contrasenyes o que cliqueu en algun enllaç o us bloquejarem el compte. Si rebeu un correu així, no respongueu mai i elimineu-lo de seguida.

El filtre antispam de Pangea, marca molts d’ells amb aquesta senyal [***] en el títol del missatge, perquè detecta que poden ser spam però no puntuen prou en la revisió com per a esborrar-los directament. Si veieu aquesta marca en el títol del missatge desconfieu encara més.

I si en algun cas teniu dubtes, abans de respondre, escriviu-nos o truqueu-nos i pregunteu.

Amb una mica de cura entre tots podem millorar la seguretat dels nostres comptes. 🙂

Esperem que aquest recordatori us sigui útil.

Salutacions,
L’Equip de Pangea