Anit es va realitzar amb èxit la intervenció programada en relació a la migració de centre de dades. En aquesta darrera etapa, es van moure els serveis indicats, Nextcloud i servidor web “web-11” a la seva ubicació habitual dins de la infraestructura de Pangea ja en el nou centre de dades. Els serveis afectats van estar aturats aproximadament una hora i mitja, passada la qual van quedar de nou operatius.

Amb aquesta intervenció finalitza el procés de migració de centre de dades que hem realitzat entre el 20 de Maig i el 3 de Juny. Tota la infraestructura de servidors de Pangea es troba ara ubicada a un altre centre de dades a la Zona Franca de Barcelona gestionat per eXO (Associació Expansió de la Xarxa Oberta) i Glutec (empresa de l’entorn de l’ESS) on han desplegat una infraestructura de centre de dades apostant per un model just i transparent de compartició d’infraestructures.

El procés de migració has estat dur, delicat i molt intens, i s’ha pogut dur a terme gràcies a l’ajuda d’eXO i Glutec, i especialment gràcies a la vostra ajuda i actitud positiva. Us volem agrair la vostra col·laboració durant aquests dies, en que hi ha hagut tantes intervencions i alguns serveis no han estat amb el seu rendiment habitual. Moltes gràcies per la vostra comprensió i paciència.

Esperem que tot vagi molt bé al nou centre de dades i properament us podrem anunciar algunes novetats en els serveis que esperem que us semblin útils i interessants.

Salutacions
L’Equip de Pangea