Us fem un petit recordatori al respecte del correu brossa (spam).

Ja fa temps que els spammers estan molt actius i agressius, i malgrat totes les mesures antispam que prenem i la quantitat de brossa que filtrem cada dia, alguns missatges  de spam intentant fer-se passar per Pangea i demanant que envieu les vostres contrasenyes  o que cliqueu a certs enllaços per conservar el compte, etc… us poden haver arribat a les vostres bústies.

En general els missatges que arriben no són massa bons, es veu clarament que no venen de Pangea, si no d’una altra adreça, estan  escrits només en castellà i no molt ben escrits, sovint amb frases inintel·ligibles, i en molts només apareix el nom de Pangea com a signatura i en alguns ni això. Però poc a poc els van millorant i de  vegades pot arribar-ne algun que sembli més legitim o pugui prestar-se a  confusió. Per això, per evitar confusions i que algú pugui picar us volem posar sobre avís.

Quan rebeu missatges d’aquests tipus, demanant les vostres dades personals, les vostres contrasenyes, o dades bancaries, o que cliqueu en algun enllaç per evitar que se us bloquegi el compte, o per verificar el compte de correu o per descarregar missatges pendents, etc… sospiteu sempre i MAI respongueu.  Nosaltres mai us enviarem cap correu d’aquest tipus demanant-vos que ens envieu les vostres contrasenyes o que cliqueu en algun enllaç o us bloquejarem el compte. Si rebeu un correu així, no respongueu mai i elimineu-lo de seguida.

Aquests darrers dies estan arribant un parell de missatges de phishing que han generat dubtes entre els socis, un ve suposadament de l’Agència tributaria i l’altra de la plataforma Amazon Business. Els dos són una ESTAFA, són mails de phishing, no respongueu i no feu clic en cap dels seus enllaços.

En el cas de l’estafa de Amazon, algun soci ens ha comentat que ha arribat a rebre trucades telefòniques amb el mateix intent de estafa. En les trucades algú que diu ser de Amazon comenta que al ser soci o empleat de Pangea teniu dret a usar la seva plataforma Amazon Business i us ofereix tramitar l’alta de compte per telèfon. Això és fals, Pangea no té cap relació amb Amazon i no hi ha avantatges per res.

Els mails de estafa de l’Agència Tributaria solen avisar que has rebut una notificació electrònica urgent de l’Agència Tributaria i et faciliten un enllaç per descarregar-la. L’enllaç no porta a la web de l’agència Tributaria sinó a una altra domini sota el control dels estafadors. No cliqueu en cap enllaç i si teniu dubte de si l’Agència Tributaria us ha enviat una notificació, aneu vosaltres directament a la web de l’Agència Tributaria i comproveu-ho.

Tots són spams/phising que tenen la intenció de robar-vos dades. Desconfieu sempre de tots.
El filtre antispam de Pangea, marca molts d’ells amb aquesta senyal [***] en el títol del missatge, perquè detecta que poden ser spam però no puntuen prou en la revisió com per a esborrar-los directament. Si veieu aquesta marca en el títol del missatge desconfieu encara més.

I si en algun cas teniu dubtes, abans de respondre, escriviu-nos o truqueu-nos i pregunteu.

Amb una mica de cura entre tots podem millorar la seguretat dels nostres comptes. 🙂

Esperem que aquest recordatori us sigui útil.

Salutacions,
L’Equip de Pangea