Ja han arribat les subvencions del Kit Digital per la digitalització de pimes.

El Kit Digital és una iniciativa del Govern d’Espanya que té com a objectiu subvencionar la implementació de solucions digitals per aconseguir un avenç significatiu a nivell digital. A través del Ministerio de Transformación Digital s’obrirà una línia de subvencions dirigida a les pimes per tal que puguin accedir a solucions digitals.

Les pimes podran sol·licitar ajuts econòmics per a diferents serveis dins d’un catàleg de solucions que s’agrupen en aquestes categories:

> Lloc web i presència a internet.
> Comerç electrònic.
> Gestió de xarxes socials.
> Gestió de clients.
> Business intelligence i analítica.
> Gestió de processos.
> Factura electrònica.
> Serveis i eines d’oficina virtual.
> Comunicacions segures
> Ciberseguretat

Els ajuts econòmics, anomenats Bo Digital, depenen del nombre de treballadors i poden anar dels 2.000 € a 12.000 €, segons aquesta taula:

SEGMENT DE BENEFICIARIS – Import bo digital
Segment I Empreses de 10 a 50 treballadors 12.000 €
Segment II Petites empreses d’entre 3 i 9 treballadors 6.000 €
Segment III Autònoms o petites empreses entre 1 i 2 treballador 2.000 €

Aquesta subvenció es canalitzarà a través d’entitats tecnològiques que s’acreditin com a agents digitalitzadors.

Des de la XES, s’ha fet un esforç per facilitar que les entitats de l’ESS puguin oferir aquest servei subvencionat, i així poder fer que les entitats demandants dels serveis se’n beneficiïn en l’entorn de l’ESS.

En el grup d’entitats tecnològiques sòcies de XES que participen en aquest programa trobareu: Codi Cooperatiu, Colectic, Commons Cloud, Coopdevs, Dabne, Jamgo, Kedu, Konexiona, La Clara, L’Apòstrof, Megafon Coop., Saó Disseny, Waitala i per descomptat Pangea. Algunes de les entitats estan acreditades com a agent digitalitzadors i altres ofereixen la seva col·laboració en els camps en els que treballen habitualment.

Si sou una entitat de l’ESS i necessiteu noves solucions tecnològiques o posar al dia les que ja teniu no deixeu d’aprofitar l’oportunitat de fer-ho amb aquests ajuts i amb les entitats tecnològiques de l’ESS. Fem xarxa !!

Si esteu interessats en poder disposar d’aquest Bo Digital per millorar la digitalització de la vostra entitat podeu trobar tota la informació sobre els requeriments a complir i el procés a seguir en aquesta web del programa Acelera Pyme del ministeri. https://www.acelerapyme.gob.es/ca/kit-digital En els propers mesos s’obrirà la convocatòria pels segments corresponents a les empreses petites i més petites, com que s’adjudiquen en ordre de petició us recomanem que no deixeu els tràmits del procés de petició per a l’últim moment.

Un cop disposeu del vostre Bo Digital podreu demanar els serveis que necessiteu a les entitats de l’ESS que es troben en el grup.

Contacteu amb nosaltres i us adreçarem a les entitats pertinents en cada cas.

Salutacions,

L’Equip de Pangea