Hola a tothom,

Esperem que us hagin anat molt bé les vacances.

Us escrivim per informar-vos d’un parell de novetats.

Per una banda hem posat a la vostra disposició un servei per escurçar enllaços.

El servei s’ofereix amb POLR, que és un escurçador d’enllaços ràpid, modern i de codi obert, amb llicència GPLv2+.

POLR està allotjat en el servidor de Pangea i us permet escurçar URLs, marcar els vostres URLs, sense passar per servidors de tercers ni perdre el control sobre els vostres dominis i les vostres dades. Podreu garantir de manera més efectiva la seguretat i privacitat dels vostres usuaris al emprar aquests enllaços.

El principal problema és que amb aquests enllaços escurçats als diferents serveis que existeixen externs o “gratuïts”, és impossible reconèixer el destí al que porta aquesta URL i això pot afectar la seguretat i la privacitat de l’usuari i generar desconfiança. Amb el servei de POLR de Pangea podreu generar més confiança ja que els  vostres enllaços només passaran per un servidor – el de Pangea -.

El trobareu a https://url.pangea.org/login

Per usar el servei cal que us registreu i us creeu el vostre compte.
Per registrar-vos és obligatori fer servir la vostra adreça @pangea.org.

Per altra banda a http://meet.pangea.org. trobareu accés a un servidor de videoconferència Jitsi Meet.

Aquest servei està ofert per la Fundació Guifi.net, que disposa del seu propi servidor de Jitsi, ubicat a les seves instal·lacions a Barcelona, de manera pública per tots els internautes.

Jitsi Meet és una aplicació lliure de videoconferència per navegadors web. Permet a un grup compartir àudio, vídeo, pantalla, a partir d’un enllaç generat.

Aquest servei està mantingut per voluntaris i, tot i que molt estable, per ser públic i gratuït, no es pot garantir el seu funcionament. A banda, podem oferir un servei per comunitats amb instàncies dedicades (amb cost) en col·laboració amb socis de l’exo.cat (guifi.net) de la que Pangea és part.

Salutacions
L’Equip de Pangea