Us escrivim aquest missatge per comentar-vos algunes coses sobre la incidència que ha afectat a un dels nostres servidors en les darreres setmanes.

Com us hem anat informant a través de la web de Pangea i per correu electrònic, en les últimes 5-6 setmanes un dels nostres servidors ha patit problemes importants de fluctuacions de càrrega, que es manifestaven principalment provocant problemes de lentitud en la càrrega de les pàgines web i en el funcionament de serveis com el Nextcloud, en determinats moments.

Hem estat treballant intensivament per trobar la causa i resoldre aquest problema, combinació de diversos factors implicats (càrrega de peticions, rendiment de disc, etc), fet que ha dificultat molt la seva identificació. Després de moltes proves i canvis, un cop identificada la causa, s’han pres les mesures necessàries per solucionar-ho i els problemes de fluctuacions de càrrega han desaparegut fent que els serveis funcionin amb normalitat i sense problemes de capacitat. L’observació dels servidors els darrers dies, amb les mesures correctores, així ho confirmen.

Us volem agrair la vostra comprensió i col·laboració mentre ha durat aquest episodi de problemes tècnics i dir-vos que, com sempre, ens seguirem preocupant de mantenir la qualitat del servei i un funcionament òptim dels nostres servidors.

Salutacions

L’Equip de Pangea