El passat desembre va ser presentat a Ginebra en el marc del Fòrum Nacional i Regional de Governança d’Internet (National and Regional Internet Governance Forums) l’informe anual de 2017 de l’Observatori Global de la Societat de la Informació (Global Information Society Watch 2017 – GISWatch).

L’última edició de l’informe de l’Observatori Global de la Societat de la Informació (GISWatch) examinarà els Fòrums de Governança d’Internet locals (anomenats NRI), que ara són àmpliament reconeguts com un element vital del procés de l’IGF. De fet, es considera que són la clau per a la sostenibilitat i l’evolució permanent dels enfocs col·laboratius, incloents i multiples per a Internet i el desenvolupament de polítiques de TIC i la seva implementació.

Per elaborar aquest informe, es va demanar als investigadors de 40 països de contextos tan diversos com els Estats Units, la República Democràtica del Congo, Bòsnia i Hercegovina, Itàlia, Pakistan, la República de Corea i Colòmbia reflexionar sobre els seus processos locals -o la manca d’aquests. Fer un repàs de la diversitat i l’impacte dels NRI durant la dècada d’existència de l’IGF i els reptes experimentats per assegurar-se que són totalment inclusius. GISWatch també analitza com han influït en els processos i espais nacionals i regionals de polítiques i governança d’Internet.

A més de l’informe anual de GISWatch amb les perspectives de la societat civil sobre els NRI, aquest any també hem treballat amb la Secretaria de l’IGF i amb els organitzadors de NRI en una edició especial basada en dades recopilades dels propis NRI. Les dues publicacions proporcionen opinions complementàries sobre l’evolució, la situació actual i l’impacte de les NRI.

Podeu veure tota la informació a la web de l’Observatori Global de la Societat de la Informació
http://giswatch.org/2017-national-and-regional-internet-governance-forums

Deixa un comentari