Cada any des de fa 3 anys el món tecnològic té una cita amb les pràctiques ètiques i amb la reflexió crítica al Mobile Social Congress, el congrés organitzat per Setem Catalunya per treballar i reflexionar sobre les alternatives tecnològiques ètiques que no trobem dins el MWC (que es celebra simultàniament), i per posar una mirada crítica necessària sobre les pràctiques tecnològiques promogudes pels grans monstres del neoliberalisme.

Enguany serà el dimarts 26 i dimecres 27 de febrer a la tarda. La temàtica què guiarà totes les sessions serà l‘«esclavatge modern» i els impactes ambientals i socials que genera tot el cicle de subministrament de la indústria electrònica. Podeu consultar el programa detallat aquí.

Durant la segona jornada, centrada en la compra i contractació pública responsable, es presentaran experiències de col·laboració entre l’economia solidària, les empreses i el sector públic en torn a la reutilització, la reparació i el reciclatge d’aparells electrònics. Un d‘aquests casos, eReuse.org, és un projecte nascut de Pangea.org i podreu conèixer totes les seves novetats, així com també els projectes Andròmines i Fairphone.

També hi haurà, dimarts, una restart party i una install party a càrrec de Restarters Barcelona + Comunitat d’usuaris d’Ubuntu en llengua catalana + Commons Cloud. Aquests col.lectius assessoren i actuen insitu per reparar els aparells electrònics i elèctrics que necessiteu o bé us instal.leu programari lliure amb l‘assessorament i el bon fer de tècniques especialitzades que us oferiran les alternatives lliures/obertes més adequades a les vostres màquines.

Ens hi veiem!

Deixa un comentari