El Global Information Society Watch (GISWatch) és una comunitat col·laborativa compromesa a construir una societat de la informació oberta, inclusiva i sostenible.

Els Informes GISWatch són una sèrie d’informes anuals que cobreixen l’estat de la societat de la informació des de la perspectiva de la societat civil. Es centren en el seguiment dels avenços realitzats cap a la implementació de l’agenda d’acció de la Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació (CMSI) i altres compromisos internacionals i nacionals relacionats amb la informació i les comunicacions. També ofereix una visió general analítica de les institucions implicades en la implementació.

GISWatch té com a objectiu fer que els governs i les organitzacions internacionals siguin responsables del compliment dels compromisos que assumeixen contribuint a construir una xarxa global de defensa de polítiques de la societat civil sòlida i sostenible.

En l’informe d’enguany a través de la lent de la pandèmia de la COVID-19 destaca les diferents i complexes maneres en què la democràcia i els drets humans estan en risc a tot el món i il·lustra com és fonamental l’accés a Internet per al desenvolupament sostenible. Inclou una sèrie d’informes temàtics, que tracten, entre d’altres, qüestions emergents en la defensa de l’accés, la plataforma, la colonització tecnològica i el domini del sector privat, la regulació i governança d’Internet, la privadesa i les dades, les noves tendències en el finançament de la defensa d’Internet i construir una agenda feminista postpandèmia.

Giswatch-2021

Aqui podeu veure la presentació de l’informe:
https://www.apc.org/en/news/giswatch-launch-2022-igf-pandemic-has-reactivated-sense-rebellion-and-contestation

El podeu llegir o descarregar aquí:
https://www.giswatch.org/2021-2022-digital-futures-post-pandemic-world

Deixa un comentari