flat-cake

Ja fa 30 anys, al 1993, un grup de persones provinents de diverses entitats socials van fundar a Barcelona l’entitat Pangea. Ho van fer amb l’objectiu de promoure l’ús estratègic de les xarxes de comunicació i les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) per al desenvolupament i la justícia social i convertir-se en una eina que ajudés a complir els objectius de col·lectius, organitzacions i moviments socials en l’entorn local.

En aquell ara llunyà 1993, quan tot just la xarxa internet s’introduïa a l’estat i s’iniciaven els seus primers usos comercials, Pangea.org va ser pionera en facilitar un ús ètic de les tecnologies. Des de llavors i fins avui no hem parat de treballar per promoure que les organitzacions i moviments socials comparteixin informació, coneixements i recursos tècnics per a l’ús efectiu i estratègic de les TIC, especialment d’Internet, de forma sostenible i respectuosa amb la diversitat, els valors de la cultura i societat local i global i els valors medi ambientals.

Pertànyer a Pangea.org significa compartir i contribuir a que aquesta missió pugui dur-se a terme donant suport a serveis, programes i campanyes.

Enguany no farem una gran festa de celebració però no volen deixar de compartir un missatge d’agraïment i celebració amb tota la gent que feu possible aquesta història, perque la història de Pangea.org és també la dels vostres avenços -els de les vostres entitats i els de cadascú personalment-, ja que d’ells ens hem nodrit; és una història d’aprenentatge i suport mutu, de compartir valors, camins i resistències…

Volem donar les gràcies a tots els socis i sòcies de Pangea.org pel seu compromís, per la seva confiança, per les seves aportacions econòmiques, pels seus valuosos suggeriments i per creure en el valor de l’ús estratègic de les TIC com a eina per a la comunicació i el desenvolupament social.

Als treballadors i treballadores de Pangea.org i les persones que hi col·laboren, gràcies per treballar amb voluntat, entusiasme i compromís i dedicar tant de temps i energies, especialment quan el volum de treball i les presses han estat més exigents. Als voluntaris i voluntàries, gràcies per dedicar-nos el vostre temps i valuosos coneixements.

Vagi també el nostre agraïment a les organitzacions que pertanyen a la xarxa APC, amb les quals hem compartit tantes idees, hores de treball, projectes, ideals, il·lusions i amistat. I a aquelles entitats amb les que tenim una col·laboració molt estreta i fructífera com són la Fundació Guifi.net i la seva comunitat i la eXo. I a la Universitat Politècnica de Catalunya, que ens ha brindat la seva inestimable ajuda al desenvolupament de l’entitat al llarg de tots aquests anys, contribuint de manera solidària i desinteressada.

Tots i totes, i segurament tu que ens estàs llegint, som part d’aquesta comunitat al voltant de Pangea.org. Gràcies per fer possible tot aquest recorregut de 30 anys.

L’Equip de Pangea

Deixa un comentari